Persoonlijke Lening

PERSOONLIJKE LENINGEN: HET ANTWOORD OP DE VRAAG VAN IEDEREEN

De persoonlijke lening of “lening op afbetaling” is heel vaak een flexibele oplossing omdat het gebruikt wordt voor ALLE doeleinden. Hieronder vindt u een lijst met betrouwbare Belgische kredietverstrekkers die interessante voorwaarden hebben. Belangrijk: We raden aan om altijd aanvragen bij verschillende kredietverstrekkers in te vullen omdat een rentevoet vaak op basis van je persoonlijke situatie bepaald wordt.

Kredietverstrekker Beoordeling Rentevoet vanaf Maximale Lening Aanvragen
Rentevoet vanaf:Bekijk Hier Maximale Lening:75.000€
Vraag nu lening aan
Rentevoet vanaf:Bekijk Hier Maximale Lening:70.000€
Vraag nu lening aan
Rentevoet vanaf:Bekijk Hier Maximale Lening:90.000€
Vraag nu lening aan
Rentevoet vanaf:Bekijk Hier Maximale Lening:15.000€
Vraag nu lening aan
Rentevoet vanaf:Bekijk Hier Maximale Lening:90.000€
Vraag nu lening aan

Representatief VoorbeeldLening op Afbetaling van 6.000 EUR. Looptijd is 24 maanden. Aan een JKP van 9,75%(vaste jaarlijkse debetrente : 9,75%) betaalt u maandelijks 275,04 EUR. Het totaal terug te betalen bedrag is 6.600,96 EUR.

De markt van de deze vorm van lenen is gigantisch. Ze is zo uitgebreid en verspreidt dat wanneer je ze van dichtbij bekijkt dat ze voor iedereen die wil lenen wel iets bevat. Een persoonlijke lening bevat een oplossing voor iedereen zijn noden en financiële situaties. Slechts weinig mensen weten dat ‘persoonlijke lening’ de generieke term is voor alle soorten leningen en geld lenen. Alle leningen vallen onder een of andere vorm van persoonlijke leningen. Een persoonlijke lening kan je onderverdelen in twee types – beschermde en niet beschermde leningen. Beschermde persoonlijke leningen willen een zekere vorm van waarborg. Meestal is de waarborg een huis, maar alternatieven kunnen ook gebruikt worden. Het bedrag dat je bij dit soort leningen kan lenen is over het algemeen groter. Hierdoor kan je meer lenen aan lagere intresten. Een duidelijk minpunt is echter dat iedereen kans maakt op het verliezen van hun eigendom bij het niet afbetalen van de lening. Niet beschermde leningen hebben geen waarborg nodig. Deze zijn bedoelt voor diegenen die  geen waarborg kunnen leveren, al dan niet uit eigen wil. Ze zijn makkelijker te verkrijgen, maar zijn voordeliger voor kleinere bedragen. Iedereen die onbeschermde leningen aangaat zal aanzienlijk meer intresten betalen. Dit komt omdat er geen bescherming voorzien is. persoonlijke leningen

De te lenen bedragen van de persoonlijke lening:

De bedragen kunnen gaan van € 6101,28 tot en met € 91549,38. Het goedgekeurde bedrag kan verschillen van persoon tot persoon. Bij deze beschermde vorm kan men tot 125% van de eigendom lenen.

Termijn van de persoonlijke lening:

De termijn van een persoonlijke lening kan tussen 3 en 25 jaar liggen. Deze zal afhangen van het geleende bedrag. Voor een termijn van minder dan 6 maanden kan je best een credit card als alternatief nemen. Verspreidt de leningen niet teveel. Dit is omdat je zo mogelijk meer intresten zou betalen.

Intresten:

Intresten van persoonlijke leningen variëren van persoon tot persoon. Intresten zijn subjectief en baseren zich op je financiële situatie. Bij het aankopen moet iedereen letten op het APR (annual percentage rate of jaarlijkse percentageratio). Deze ratio is de intrest waarbij men rekening houdt met alle bijkomende kosten. Met de stijgende concurrentie vraag men echter steeds minder bijkomende kosten. Iedereen die een persoonlijke lening aanvraagt zal een kredietwaardigheidcontrole ondergaan. Deze zal nagaan of deze goed of slecht is. Persoonlijke leningen bevatten opties voor personen met een lage kredietwaardigheid. De intresten hiervan liggen echter veel hoger. Het mooie aan persoonlijke leningen is dat iedereen ze kan gebruiken op de manier dat hij of zij dat wil. Meestal is het voor de persoon die het geld aan je leent van geen belang waarvoor je het gebruikt. Zo kunnen persoonlijke leningen dienen voor:
  • Renovatie van het huis;
  • De aankoop van een auto;
  • Vakantie;
  • Educatie;
  • Het consolideren van schulden;
  • Plastische chirurgie;
  • Het afbetalen van credit card facturen;
  • De aankoop van meubilair;
  • Zelfs de aankoop van een home cinema.
Iedereen kan de persoonlijke leningen nuttig vinden voor hun doeleinden. Banken, bouwbedrijven en vele andere ondernemingen die leningen verstrekken bieden deze leningen voor iedereen aan. Wees aandachtig voordat je overgaat tot een persoonlijke lening. Iedereen heeft een keuze hier. Er zijn niet een maar meerdere keuzes. Vergelijk bij het aankopen dus de tarieven om datgene te vinden dat het beste bij je past. De juiste leningverstrekker vinden is een lastige opdracht. Neem hiervoor je tijd. Kies niet voor een bepaalde optie enkel en  alleen omdat de intresten lager zijn. Kijk eerder naar alle voorwaarden verbonden aan de lening. Kijk naar wat men doet bij het niet tijdig afbetalen. Meestal vraagt men in dit geval 2 maanden intrest. Met wat zoekwerk kan je iemand vinden met betere intresten en voorwaarden die beter bij je situatie passen. Persoonlijke leensites bevatten ook een optie om je te verzekeren tegen maandelijkse afbetalingen. Deze verzekering zorgt voor de afbetalingen gedurende periodes van ziekte en werkloosheid. Let wel op want dit is een vrij dure optie waarbij je moet nadenken of je deze echt nodig hebt. Denk ook na of je een bepaald bedrag moet lenen of niet. Veel mensen lenen vaak meer dan wat men nodig heeft wat niet voordelig is. Er zijn persoonlijke leningen voor iedereen. Het enige dat je moet doen is ze vinden.