MiniLening

VERGELIJKEN VAN MINILENINGEN OF MINIKREDIETEN

Een minilening kan een perfect hulpmiddel zijn bij onverwachte of plotse financiële tegenslagen. Vergelijk minileningen van Belgische aanbieders in de tabel hieronder. Belangrijk: We raden aan om altijd aanvragen bij verschillende kredietverstrekkers in te vullen omdat een rentevoet vaak op basis van je persoonlijke situatie bepaald wordt.

Kredietverstrekker Beoordeling Rentevoet vanaf Maximale Lening Aanvragen
Rentevoet vanaf:Bekijk Hier Maximale Lening:75.000€
Vraag nu lening aan
Rentevoet vanaf:Bekijk Hier Maximale Lening:70.000€
Vraag nu lening aan
Rentevoet vanaf:Bekijk Hier Maximale Lening:90.000€
Vraag nu lening aan
Rentevoet vanaf:Bekijk Hier Maximale Lening:15.000€
Vraag nu lening aan
Rentevoet vanaf:Bekijk Hier Maximale Lening:90.000€
Vraag nu lening aan

Representatief VoorbeeldLening op Afbetaling van 500 EUR. Looptijd is 12 maanden. Aan een JKP van 2,4%(vaste jaarlijkse debetrente : 2,35%) betaalt u maandelijks 42,20 EUR. Het totaal terug te betalen bedrag is 506,4 EUR.

Minileningen zijn zoals de naam zegt kleine leningen voor bedragen tussen € 50 en € 1000. Deze dienen voornamelijk voor noodgevallen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om in afwachting van de uitbetaling van uw loon toch een dringende rekening te kunnen betalen. We raden u echter aan om eerst deze pagina goed door te nemen voordat u een minilening aangaat. Minileningen zijn immers duur en ze bieden niet altijd de goedkoopste oplossing. Belangrijk is dat u nagaat of de lening echt nodig is. Vaak kan u bijvoorbeeld geld lenen van vrienden en familie waardoor u veel kosten kan vermijden. Zoals eerder vermeld dienen minikredieten om door een lastige periode te geraken. Het is dus een oplossing op korte termijn en helemaal niet een op lange termijn. Verder moet u zich er ook van bewust zijn dat wanneer u de lening niet tijdig kan terugbetalen uw financiële situatie enkel erger zal worden. Dit soort leningen zijn snel en makkelijk te verkrijgen (mits het voldoen aan enkele voorwaarden). Voor een eerste lening moet u wat persoonlijke informatie opgeven. Eens u hierna een nieuwe lening wil aangaan kan dit simpelweg via het versturen van een sms.

Voordelen van een MiniLening

Minileningen hebben zowel voor- als nadelen. Om te beginnen vermelden we hier enkele voordelen. Vanwege de kleine bedragen die u leent zijn de maandelijkse terugbetalingen ook klein. Een ander voordeel is dat deze kosten niet voor lange termijn maandelijks blijven terugkeren. Ook handig om weten is dat u zelfs wanneer u op de zwarte lijst van de Nationale Bank staat nog steeds minileningen kan aangaan. Hoewel de kredietcontrole slechts nodig is vanaf € 1000 kan uw aanvraag nog steeds afgewezen worden. Zo hebben instellingen waarbij u een slecht kredietverleden heeft het volste recht om uw aanvraag af te wijzen. Een niet te onderschatten voordeel is dat het geld vrij snel beschikbaar kan zijn. Dit is vooral het geval vanaf de tweede keer dat u leent. Dit laatste komt doordat men dan reeds over uw persoonlijke gegevens beschikt.

Nadelen van een Mini Lening

Jammer, maar helaas zoals alles in het leven zijn er ook wel nadelen te vinden. Het klopt dat banken u maar al te graag snel geld willen lenen, maar de minileningen zijn daardoor ook vrij duur. Zo is het belangrijk dat u eerst alle alternatieven uitput voordat u minikredieten aangaat.  Verder is het ook van belang om te beseffen dat wanneer u uw lening niet tijdig kan afbetalen dat uw financiële situatie enkel maar erger wordt.